Voltarol og slitasjegikt

Hvordan bruke Voltarol Gel for å lindre smertene ved slitasjegikt

Slitasjegikt er en av de vanligste årsakene til leddsmerter. Her forklarer vi hvordan Voltarol Gel kan hjelpe til med å lindre smertene relatert til slitasjegikt.

Hva er slitasjegikt?

Slitasjegikt er den vanligste formen for leddgikt, og er en degenerativ leddsykdom. Den har en tendens til å påvirke folk mer etterhvert som de blir eldre, og forårsaker vanligvis knesmerter, smerter i hofteledd, fingersmerter og smerter i korsryggen. Alvorlighetsgraden for tilstanden varierer fra person til person. Noen vil bare ha svake symptomer, mens andre vil oppleve at dagligdagse gjøremål blir vanskelige og smertefulle å utføre.

Hva er årsaken til slitasjegikt?

Denne tilstanden er forårsaket av slitasje i leddene. Leddene er utsatt for skade hver dag, men vanligvis reparerer kroppen selv skaden, og du vil ikke merke noen symptomer. Men hos personer med slitasjegikt blir ikke skadene helt reparert. Dette kan føre til tap av brusk i leddet (det er den beskyttende overflaten som gjør at leddene kan bevege seg mykt), benutvekster og svak betennelse i leddet. Typiske symptomer er leddsmerter, hevelser og stivhet.

*WHO |Kroniske reumatiske tilstander. 2016. WHO |Kroniske reumatiske tilstander. [ONLINE] Tilgjengelig på: http://www.who.int/chp/topics/rheumatic/en/.[Dato besøkt 21. august 2017]

Hva er slitasjegikt?

VISSTE DU?

Ifølge Verdens Helseorganisasjon er slitasjegikt en av de ti mest invalidiserende sykdommene i utviklede land.*

Risikofaktorer

Selv om det er flere grunner til at du kan utvikle slitasjegikt, er noen av de viktigste risikofaktorene:

  • Alder - Personer på 45 år og eldre har større sannsynlighet for å utvikle denne tilstanden
  • Vekt - Å være overvektig gir økt belastning på leddene dine, spesielt leddene som bærer størst vekt, som for eksempel hofter og knær, slik at denne tilstanden har en tendens til å bli verre hvis du er overvektig
  • Skader i leddene - Hvis leddene har blitt ødelagt av en skade eller operasjon er de mer utsatt, spesielt hvis et ledd blir overbelastet før det er ordentlig helbredet
  • Kjønn - Det er mer sannsynlig at kvinner utvikler tilstanden enn menn


Hvordan kan Voltarol Gel hjelpe deg mot smertene dine?

Voltarol Gel og Voltarol Forte Gel er medikamenter som kan bidra til å lindre leddsmerter forårsaket av slitasjegikt. Både Voltarol Gel og Voltarol Forte Gel kan avlaste noe av smerten knyttet til slitasjegikt i knær eller fingre. Voltarol Forte Gel har en kork som er laget for å gjøre det lettere å åpne tuben på større tubestørrelser, noe som er nyttig hvis du lider av smerte i fingrene.

Hvordan virker Voltarol Gel?

Voltarol Gel inneholder den aktive ingrediensen diklofenak, et ikke-steroid antiinflammatorisk legemiddel (NSAID). Gelen påføres ved forsiktig å gni den inn i det berørte området, hvor det absorberes i huden for å lindre smerte og redusere betennelse.

65% av befolkningen verden over har kroppssmerter

Å velge det rette produktet

Voltarol Gel og Voltarol Forte Gel
Det er to produkter i Voltarol gel-linjen: Voltarol Gel og Voltarol Forte Gel. Begge har som funksjon å lindre smerte ved slitasjegikt, men de har ulik styrke.

Voltarol Gel

  • Inneholder 1,16 % av virkestoffet diklofenakdietylamin
  • Den kan påføres tre til fire ganger pr dag.

Voltarol Forte Gel

  • Inneholder 2,32 % av virkestoffet diklofenakdietylamin
  • Den kan påføres det berørte området to ganger om dagen, helst om morgenen og om kvelden.

Du bør ikke bruke Voltarol Gel og Voltarol Forte Gel for å behandle slitasjegiktsmerter i mer enn tre uker med mindre legen din har anbefalt det. Hvis du allerede har en sykdomstilstand eller tar andre medisiner må du sjekke med lege for å høre om det er sikkert for deg å bruke produkter som inneholder NSAIDs. Ikke bruk to NSAID-holdige produkter samtidig. Kan brukes av voksne over 18 år ved milde til moderate smerter i fingre eller knær i forbindelse med artrose. Les pakningsvedlegget før bruk.

*Global Pain Index Summary Report 2014 www.global-pain-index.com. Dato besøkt 20. april 2016

Lær mer

Hvordan virker Voltarol?

Lær hvordan Voltarol fungerer for å lindre smerter og redusere betennelsen.

Les mer

Smerter og behandlinger

Finn ut hvordan du bør behandle din egen smertetype...

Les mer

Hva er slitasjegikt

Slitasjegikt er den vanligste formen for leddgikt. Finn ut mer om hva som forårsaker dette og hvordan du kan lindre smertene dine.

*Global Pain Index Report 2014, s.8, Tilgjengelig: www.global-pain-index.com. Dato besøkt 20. april 2016.

Les mer
44 % av befolkningen over 55 år får slitasjegikt 44 % av befolkningen over 55 år får slitasjegikt