Behandling av smerten din

Hvordan virker Voltarol?

Lær hvordan Voltarol fungerer for å lindre smerter og redusere betennelsen .

Hva er Voltarol?

Voltarol topikale geler, som er tilgjengelig reseptfritt, inneholder et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) kalt diklofenak. Diklofenak virker ved å hemme danningen av prostaglandiner, som er stoffer i kroppen som forårsaker smerter og betennelser. Ved å redusere produksjonen av prostaglandiner bidrar diklofenak til å lindre smerter og redusere betennelser.

Påføring av Voltarol på huden

 

Voltarol gel/Voltarol Forte gel

Virkning av Voltarol virkning

VISSTE DU?

Voltarol Forte Gel 100g har ett lettåpnet lokk.

Voltarol geler er topikale behandlinger, som betyr at du bruker dem på huden over det berørte området. De virker ved å påføre diklofenak på huden. Medikamentet går igjennom det underliggende vevet og når fram til det betente vevet (f.eks. rundt leddet) og lindrer smerte og minsker hevelser.
 
  • Det er to ulike varianter av Voltarol gel; Voltarol gel som inneholder 1,16% diklofenakdietylamin og er egnet for 3-4 påføringer pr. dag.
  • Voltarol Forte Gel inneholder dobbelt så mye diklofenakdietylamin, 2,32 %. Det medfører at den bare påføres to ganger om dagen (opp til 3 uker ved artrose i fingre og knær & opp til 2 uker ved forstuinger eller forstrekninger) for å lindre smerter og betennelse.
  • Voltarol Forte gel (diklofenakdietylamin 23,2 mg/g) og Voltarol gel (diklofenakdietylamin) 11,6 mg/ml. Voksne og barn >14 år: Korttidsbehandling av milde til moderate smerter i forbindelse med forstuing eller forstrekning. Voksne >18 år: Korttidsbehandling av milde til moderate smerter i fingre eller knær ved slitasjegikt (artrose). Skal ikke brukes under graviditet eller amming uten avtale med lege. Les nøye på pakningene og i pakningsvedlegget før bruk.

Lær mer

Alt du trenger å vite om smertelindring

Her forklarer vi hvordan ulike typer smertelindringsprodukter virker, for å hjelpe deg med å velge riktig smertelindring.

Les mer

Smerter og behandlinger

Finn ut hvordan du bør behandle din egen smertetype...

Les mer

Hva er betennelse?

Lær alt om prosessene som forårsaker betennelse, hvorfor det skjer og hvordan det kan få kroppen vår til å føle seg...

*Global Pain Index Report 2014, s.40, Tilgjengelig: www.global-pain-index.com. Dato besøkt 20. april 2016.

Les mer
73 % av befolkningen får betennelse i muskler 73 % av befolkningen får betennelse i muskler